Takwerking bij de Welpen

Algemeen

De welpen zijn kinderen met een leeftijd tussen de 7 en 10 jaar. Om de scoutswerking persoonlijker te maken voor deze jonge kinderen, zijn de Welpen opgesplitst in twee evenwaardige onafhankelijke takken: de Mandha en Tulsi. Eén zo'n Welpentak bestaat uit ongeveer 45 jongens en meisjes. Deze groep is opnieuw onderverdeeld in kleinere groepjes van ongeveer 6, die we nesten noemen. Elk nest heeft een kleur en wordt geleid door een nestleider en een hulpnestleider.

Foto's van de werking bij Mandha en bij Tulsi.

De Wet bij de Welpen

  •  Als welp speel ik samen met de anderen in de jungle. Ik luister naar de Oude Wolven. Ik ben eerlijk, vriendelijk en ik hou vol.

De Belofte bij de Welpen

  •  Akela: Graag wil ik welp zijn van onze horde. Daarom wil ik mijn best doen om flink mee te spelen met alle welpen en oude wolven.
View the embedded image gallery online at:
https://dewildeeend.be/tulsi/takwerkingenwelpen#sigProId6888303595

Een typische vergadering

Een normale scoutsvergadering loopt van 14u tot 17u15. Om 14u stipt is er de openingsformatie, waarbij de leiding uitlegt wat er die namiddag gepland is. De leiding maakt elke week een groot spel om de kinderen te entertainen. Om 16u kunnen de kinderen een snack en een drankje krijgen. Er worden ook heel wat speciale activiteiten georganiseerd: Een dagje naar zee, naar een binnenspeeltuin, schaatsen of een stadsspel.

Kerstkamp

Het kerstkamp is een kort kamp tijdens de Kerstvakantie. We hebben een kookploeg mee die lekker eten voor ons maakt, soms ouders van een welp of medewerkers/oud-leiding van de scouts. Het kamp heeft steeds een thema, waar we de spelletjes rond uitwerken. We kleden ons warm aan en spelen zo veel mogelijk buiten. Om de nieuwe welpjes helemaal op te nemen in onze groep is het de bedoeling dat ze de welpenwet en -belofte uit het hoofd leren. Dat gebeurt in een speciale ceremonie waarbij we de welpjes bij ons verwelkomen.

View the embedded image gallery online at:
https://dewildeeend.be/tulsi/takwerkingenwelpen#sigProId708700fe32
 
View the embedded image gallery online at:
https://dewildeeend.be/tulsi/takwerkingenwelpen#sigProId9a28b0637d

Zomerkamp

In juli gaan we met de welpen 10 dagen weg. Hier zorgen we opnieuw voor een thema waarrond we de spelletjes maken. Normaal gezien slapen de welpen nog in een gebouw, maar uitzonderlijk kan het gebeuren dat we met de Mandha al in tenten slapen. We doen tal van activiteiten: veel spelletjes, een kampvuur 's avonds, we gaan een dag op wandel tijdens de zogenaamde ‘hike’. Verder doen we ook aan badgewerking. De welpen kunnen uit verschillende badges kiezen, zoals bv. journalist, wandelaar, opmerker, seiner,...

 

Sponsors van onze eenheid

  •   VVW gent